Pagini

joi, 27 martie 2014

Cele patru-cinci bombe pe oră din presa românească online



Prosport îşi dublează/triplează traficul, fac şcoală de presă, nu alta, presărând cuvântul "bombă" într-o droaie de titluri* utilizate joi după-amiază. Uite-aşa, că prinde la bizoni.

Mi-a sărit în ochi ştirea despre lovitura primită de Băsescu, mai ales că urmărisem întâlnirea de gradul III de la MApN dintre preşedinte şi premier şi nu-mi dădusem seama cât de iscusit fusese "micul Titulescu". Aşa că, iertare, am dat click. Ei bine, gandul.info dăduse un alt tiltu ("Ponta: Băsescu a folosit de multe ori informaţii din dosare penale, în declaraţii publice"), care se regăseşte şi în URL şi care reflectă mai corect ceea ce a zis premierul. Ştirea e plată, declaraţia banală, iar tipul care a pus bomba în titlu e, fireşte, mare şmecher şi iscusit jurnalist 2.0.

vineri, 21 martie 2014

S-a mai retras un jurnalist

Adi Dobre împreună cu marile lui comori
Cu Adi Dobre am lucrat la Evenimentul zilei destul de mulţi ani. De asemenea, Adi a fost unul dintre puţinii jurnalişti veniţi din afară, care şi-au suflecat mânecile în redacţia de la staţia de metrou Republica, ca să ţină în viaţă ceva ce abia se născuse: prima televiziune de ştiri şi prima televiziune de sport din România. Era o perioadă tulbure, dar plină de entuziasm, situată între momentele Ion Cristoiu şi Dan Andronic.

miercuri, 12 martie 2014

Cine sare coarda în locul lui Geoană şi Băsescu

Mircea Geoană şi Traian Băsescu la dezbaterea finală din anul 2009
Am descoperit întâmplător un text ceva mai vechi. Evenimentul zilei l-a şters sau, în orice caz, l-a făcut mai greu de găsit. Era un editorial scris cu puţin înainte de ruperea PDL-PSD şi lansarea candidaturii lui Geoană la prezidenţiale. Cu mici modificări, poate fi valabil şi azi. Iată-l AICI.

P.S. Desigur, Mircea Geoană încă trage speranţe să reia aventura. Păstrează şanse pentru asta. În schimb, lui Traian Băsescu nu-i mai dă voie Constituţia să candideze. Asta nu înseamnă că va tăcea, că nu-şi va exersa upercuturile.


PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters