Pagini

vineri, 26 ianuarie 2018

Zece negri mititei

Tudor Chirilă

Atacurile mediatice care au loc în aceste zile asupra lui Tudor Chirilă nu sunt deloc întâmplătoare. Din câte îmi dau eu seama, fac parte dintr-o strategie bine pusă la punct în urmă cu un an, în primele zile ale protestelor declanșate de scandaloasa Ordonanță 13. Este vorba de o acțiune de tipul „Zece negri mititei”, îndreptată împotriva unor lideri de opinie cu mare influență în rândul celor nemulțumiți de abuzurile PSD și atacurile sistematice asupra temeliilor statului de drept din România. Pe „lista neagră” se află, alături de Tudor Chirilă, Emilia Șercan, Cătălin Tolontan, Lucian Mândruță, Mălin Bot, Moise Guran, Clotilde Armand, Nicușor Dan și însuși Klaus Iohannis. Lista e într-o continuă evoluție.

joi, 18 ianuarie 2018

Care a fost greșeala lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis sau fotografia unui moment ratat, ratat, ratat
Problema nu e ce a făcut președintele Klaus Iohannis, ci felul în care a făcut-o.



luni, 15 ianuarie 2018

România la adolescență. Epoca Daea

Primul care a ieșit de la ședința de pomină a PSD a fost celebrul ministru Daea. Urmărit de jurnaliști, acesta a mers nesigur către poarta uriașă a curții, pe care nu a reușit să o deschidă, apoi s-a întors, căutând mașina sau altceva, nici el nu știa ce. 

Liderii PSD. Sumă zero

Sumă zero (Dragnea, Tudose)
PSD face agenda publică în contextul în care Opoziția nu dă semne de viață. PSD face agenda publică, dar discuțiile sunt derizorii. Mize mici. Țară de margine. Oameni de stat de doi bani. Politicieni tip mărunțiș.

vineri, 5 ianuarie 2018

Cine a fost Leo Popper

Mențiunea despre Leo Popper, cel mai vârstinc bucureștean care a murit în ziua de 31 decembrie 1917. Sursa: Gazeta Bucureștilor
Ne place să credem că am trăit într-o viață cât alții în zece. Asta ne ajută subconștientul, orgoliul, ne dă curaj, imbold. Ne justifică. Eventual, ne oferă prilejul de a spune că vremurile sunt de vină. Comunism, decreței, cutremur, revoluție, mineriade, inflație, post-comunism, tranziție, Iliescu, Năstase, Băsescu, 11 septembrie, NATO, UE, criza economică, Saddam, Bin Laden, Deveselu, Crimeea, Ordonanța 13...

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters