Pagini

sâmbătă, 31 decembrie 2016

Cum ne urăm „La mulți ani!” în 2017




Am primit de la mai mulți prieteni înregistrarea acestui mesaj de Anul Nou rostit de Nicolae Ceaușescu. Cred că e din ultima perioadă, pentru că în anii '70 și începutul anilor '80 ținea discursuri lungi. Apoi a devenit mai succint. Acest mesaj este mai scurt decât obișnuiește să vorbească Iohannis. Dar nu asta mă preocupă.

Care-i treaba cu alerta cu bomba de la mall Park Lake

Știre tip breaking news în ultima zi a anului 2017. Sursa: digi24.ro
România nu a intrat încă în vizorul teroriștilor adevărați, slavă Domnului! Scriu asta ca să-i liniștesc pe cei stresați de ultima alertă cu bombă - cea de la Park Lake, mall-ul de pe strada Liviu Rebreanu.

miercuri, 28 decembrie 2016

Câteva însemnări după nominalizarea lui Grindeanu

Imagine de la nominalizarea lui Sorin Grindeanu, cu activul PSD în background
Liviu Dragnea afișează siguranță de sine, amenință printre dinți, face aluzii la pedepesirea cruntă a forțelor răului, creionează, cu insistență, impresia că am trăi într-o țară în care el și apropiații lui sunt amenințați în permanență de tot felul de „teroriști” și pare că minte continuu.

Cutremur puternic de sfârșit de an

Cutremurul din 28 decembrie 2016
Anul 2016 nu putea să se termine și fără un cutremur. D-ăla adevărat, în grade Richter. Avem și unul politic, încă și mai greu de estimat, nu-i vorbă. Cutremurul de pământ din 28 decembrie, ora 1:20, a avut 5,6 grade pe scara Richter, potrivit usgs, și s-a produs la o adâncime de 81 kilometri. INFP zice 5,2. Este al doilea cel mai puternic cutremur înregistrat anul acesta în România, potrivit earthquaketrack.

Regim special de sărbători (MfC 53)

Tort de fructe la liber. De Sărbători. Foto: Calin Hera
Vă invit la tradiționalul eveniment săptămânal Miercurea fără Cuvinteinițiat de Carmen și continuat de mine, alături de frumoșii prieteni ai acestei adevărate sărbători a blogosferei. Ultima ediție Miercurea fără cuvinte din anul 2016.

marți, 27 decembrie 2016

Ce înseamnă cele 47 de cuvinte ale lui Klaus Iohannis

Ce a afișat site-ul președinției la câteva minute după declarația-șoc a președintelui
După Crăciunul petrecut la Sibiu (recomand!), președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea lui Liviu Dragnea pentru șefia guvernului. A făcut-o în foarte puține cuvinte, ca un mesaj pe twitter:


joi, 22 decembrie 2016

Liviu Dragnea și-a trăit deja momentul de glorie. Urmează declinul

Liviu Dragnea își face curaj la emisiunea lui Mihai Gâdea
Într-o vreme în care foarte mulți se arată îngrijorați de setea de putere care i-a luat mințile vremelnicului om al momentului, e cazul să privim cu încredere în jurul nostru: Liviu Dragnea a fost umflat prea mult, iar baloanele de săpun, atunci când pățesc asta, fac poc!

miercuri, 21 decembrie 2016

Trei din multe (MfC 51)

Cu bicicletele prin Comana. Foto: Calin Hera
Vă invit la tradiționalul eveniment săptămânal Miercurea fără Cuvinteinițiat de Carmen și continuat de mine, alături de frumoșii prieteni ai acestei adevărate sărbători a blogosferei.

Ce aveți de făcut? Este suficient să postați pe blogul vostru sau pe Instagram o fotografie sau un grupaj de fotografii, eventual ca răspuns la provocarea săptămânală lansată în primul minut al fiecărei zile de miercuri (dar vă previn de marți) și să aduceți linkul postării în tabelul de mai jos.

marți, 20 decembrie 2016

Joaca de-a premierul

Liviu Dragnea, jucătorul zilei
Liviu Dragnea și-a început mandatul la șefia României printr-un joc de-a v-ați ascunselea de prost gust. Ne aflăm în povestea aceea cu tâlc în care mafiotul  șmecherul aruncă piatra în băltoacă și toată suflarea se chinuie să afle răspunsul la ghicitoarea Oglindă, oglinjoară, cine-i cel mai prim-ministru al momentului din țară? Pe bune?!


luni, 19 decembrie 2016

Asasinarea lui Andrei Karlov

Asasinarea lui Andrei Karlov, ambasadorul rus în Turcia, ar putea fi acel eveniment nefericit, care să reprezinte pretextul pentru ce e mai rău.

Feyisa Lilesa, maratonistul din Top 100 gânditori ai lumii

Celebrul gest al lui Feyisa Lilesa, făcut acum la capătul maratonului din Honolulu. Sursa: oromianeconomist.com

Uneori este nevoie de un simplu gest. Făcut la momentul potrivit, e mai puternic decât o mie de cuvinte, poate și decât o mie de cărți. Acesta ar putea fi înțelesul includerii atletului Feyisa Lilesa în Top 100 gânditori ai lumii în 2016. Un atlet etiopian în top 100 gânditori ai lumii? De unde până unde?

joi, 15 decembrie 2016

Ce înseamnă sancționarea blândă a episodului „Anonymous” de la România TV

Sigla 3D CNA
Radu Herjeu, membru al CNA, explică într-o postare pe blog de ce televiziunea România TV a fost sancționată cu doar 30.000 de lei și somație publică pentru măgăria nepereche din campania electorală, adică episodul„Anonymous” de la România TV. Explicațiile lui Radu Herjeu sunt binevenite, dar prezintă doar o față a adevărului, cea convenabilă.

miercuri, 14 decembrie 2016

Ultima frunză (MfC 50)

Vedere din București. Pescăruș și cer, pândind căderea ultimei frunze. Foto: Calin Hera

Vă invit la tradiționalul eveniment săptămânal Miercurea fără Cuvinteinițiat de Carmen și continuat de mine, alături de frumoșii prieteni ai acestei adevărate sărbători a blogosferei.


Ce aveți de făcut? Este suficient să postați pe blogul vostru sau pe Instagram o fotografie sau un grupaj de fotografii, eventual ca răspuns la provocarea săptămânală lansată în primul minut al fiecărei zile de miercuri (dar vă previn de marți) și să aduceți linkul postării în tabelul de mai jos.


marți, 13 decembrie 2016

30.000 de lei, prețul măgăriei „Anonymous” de la România TV

Sancțiunile CNA post-campania electorală
Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat măgăria nepereche de pe România TV, taxată zilele trecute de intervenția Dorinei Rusu, cu o amendă de 30.000 de lei și somație publică.

Și frunzele se usucă și cad, nu-i așa?

Vedere din București. Ultima frunză Mountain Dew. Foto: Calin Hera
Întotdeauna, primii muguri, primele frunze, primele flori atrag atenția. Atrag atenția mai degrabă pentru că ies din linie decât pentru mesaj. Vorbim despre mesajele tip „vestitorii primăverii” (renașterea, un nou ciclu de viață și altele asemenea). Adevărul e că le așteptăm și, dacă nu suntem prea ocupați și prea cu bărbia în piept, le vedem, le percepem, ne umplem de ele.

duminică, 11 decembrie 2016

Cum s-a predat marele PNL

Strategia „Încolonarea în spatele lui Dacian Cioloș și atât” a fost o prostie disperată 
În urmă cu un an, credeam că partidele vor folosi ocazia de a nu fi la guvernare ca să se reformeze. Măcar atât. Dar singura reformare a făcut-o DNA. Democrația însă este și despre altceva, nu doar despre procurori care găsesc politicieni corupți și le fac dosare penale. Democrația este inclusiv despre alegeri, iar alegerile înseamnă și un exercițiu de mobilizare, de a scoate în față realizări, perspective, oameni credibili. Democrația înseamnă să ai idei și să te bați, elegant, inteligent, pentru ele.

Tineri cu care și mâine aș porni la drum

Vedere din București. Moment artistic la Casa Monteoru. Foto: Calin Hera
Un tânăr de 16-17 ani, cu părul creț și bogat, le spune celor din jurul lui: am nevoie de un om ca totul să fie bine. Toată lumea încuviințează. În cercul format în mijlocul celor 40-50 de tineri face doi pași o fată frumoasă.

sâmbătă, 10 decembrie 2016

Dorina Rusu, singurul membru CNA care condamnă mizeria de la România TV

Captură video a mizeriei de la România TV
Dorina Rusu, te sprijin din toate puterile mele, adica din suflet, în demersul de a atrage atenția, din postura de membru al Consiliului Național al Audiovizualului, asupra gravului derapaj de la România TV,  și de a propune sancționarea televiziunii care a difuzat un material atribuit grupării Anonymous, material în cadrul căruia s-a afirmat că accidentul de la #Colectiv a fost finanțat de George Soros. Este mai mult decat murdara aceasta facatura. 


vineri, 9 decembrie 2016

E simplu: avem de ales între tineri entuziaști și mikișpăgari

Am cunoscut-o într-un studio de televiziune. Era foarte puștioaică. Publicase o serie de reportaje din spațiul ex-Iugoslav. Ca să ajungă să le facă, a desenat portrete ale trecătorilor din orașul ei, timp de-o vară. Cu banii câștigați, a plecat în Bosnia. Apoi a lucrat la o televiziune. S-ar putea să o știți de pe sticlă. 

joi, 8 decembrie 2016

Ce naște din Astra rămâne la Giurgiu

Șumudică (centru) se bucură împreună cu Budescu și Alibec după calificarea în primăvara europeană
Șumudică a făcut două echipe. Aia de a cumpărat-o Becali ca să o antreneze Reghe stă acasă. Aia rămasă la Giurgiu merge în primăvara europeană.


miercuri, 7 decembrie 2016

Colecția de toamnă-iarnă a cinematografelor pe care le mai avem (MfC 49)

Vedere din București. Cinematograful pe stil nou: multiplexul. Foto: Calin Hera
Vă invit să participați la Miercurea fără Cuvinteeveniment săptămânal inițiat de Carmen și continuat de mine, împreună cu prietenii acestei adevărate sărbători a blogosferei.

marți, 6 decembrie 2016

Roxana Soare: „Ieri am deschis o expozitie caritabila la Bacania Veche”

Simona Badiu și Roxana Soare desenează pentru copiii care au nevoie de ajutor. Sursa: Băcănia veche
Simona Badiu si Roxana Soare donează desene și ilustrații cu tematică de poveste în sprijinul acelor copii diagnosticați cu cancer ale căror șanse la viață sunt afectate de lipsa banilor. 
Este vorba de o expoziție de desene cu tema „Personaje de poveste”, în scopul strângerii de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer care nu își pot permite tratamente și care se află în evidențele Asociației P.A.V.E.L.

Am copilărit într-un oraș cu șapte săli de cinema. Acum nu mai e niciuna

Amalia Enache și Emilian Oprea la Festivalul Filmului European 2015, în curtea Castelului Corvinilor
Am copilărit într-un oraș, Hunedoara, unde erau șapte săli de cinematograf. Nu știu dacă vouă, azi, vi se pare că erau multe sau puține. Știu că mi-ar fi plăcut să fie peste douăzeci, ca în București, dar era o diversitate mică, dar vioaie, care îmi pria.

duminică, 4 decembrie 2016

Austria rămâne pro-europeană

Alexander Van der Bellen, pro-europeanul care a pus, deocamdată, barieră extremei drepte
Iată că, în Austria, sondajele citate panicard de televiziunile de știri din România au dat-o-n bară și câștigător este nu reprezentantul estremei drepte, Norbert Hofer, ci pro-europeanul Alexander Van der Bellen. Lumea respiră ușurată și marii analiști, care se dădeau de ceasul morții înainte de închiderea urnelor, explică acum de ce nu se putea, era imposibil, n-avea cum. 


miercuri, 30 noiembrie 2016

Întrebare fotografiată din mașină: Ce ești, Aeule? (MfC48)

Vedere din București. Aeul, somat să răspundă la întrebarea „Ce ești?”. Foto (din mașină): Calin Hera 
Vă invit să participați la Miercurea fără Cuvinteeveniment săptămânal inițiat de Carmen și continuat de mine, împreună cu prietenii acestei adevărate sărbători a blogosferei.

Ce aveți de făcut? Este suficient să postați pe blogul vostru o fotografie sau un grupaj de fotografii, eventual ca răspuns la provocarea săptămânală lansată în primul minut al fiecărei zile de miercuri (dar vă previn de marți) și să aduceți linkul postării în tabelul de mai jos.


Provocarea de astăzi se referă la FOTOGRAFII DIN MAȘINĂ. Am pățit-o cu toții. Eu am experimentat-o adeseori, spre nemulțumirea participanților la trafic (fie că erau împreună cu mine în mașină, fie că erau pe șosea, în mașinile lor. Vă provoc deci să fotografiați din mașină, dar nu în timp ce conduceți. Și să aduceți ceea ce ați fotografiat aici, în tabel:




M-aș bucura ca, după ce postați linkul către blogul vostru / pagina voastră de Instagram să scrieți și câteva cuvinte la comentarii și să respectați regula „fără cuvinte” în postările voastre :).

P.S. Pornind de la propunerea Zinei, fac astăzi Provocarea pentru săptămâna viitoare (voi reveni marți cu un remember). Este o provocare inspirată de un prieten MfC, cu care nu ne-am mai întâlnit de prea mult timp (Piratul Cinefil). Așadar, vă provoc să pregătiți pentru data viitoare fotografii ale unui CINEMATOGRAF din orașul vostru. Știu că, pentru unii, provocarea e cumplită. În Hunedoara mea natală, pe când eram la liceu, existau șapte cinematografe, iar azi nu mai e niciunul... Provocarea asta, deci, e ceva mai specială. E ca și cum am face împreună o campanie ;) 

marți, 29 noiembrie 2016

Foto din mașină - provocarea de marți pentru ziua de miercuri

Vedere din București. Aripa sudică a Spitalului Colțea, fotografiată din mijlocul străzii. Foto: Calin Hera
Am descoperit-o dintr-o nevoie. Probabil că am un defect de fabricație: uneori văd cadre. În plus, am nevoia să le împărtășesc. Iar la un moment dat, s-a întâmplat să am un telefon care putea să fotografieze. Așa am descoperit-o. La fotografia făcută din mașină mă refer.

miercuri, 23 noiembrie 2016

Toamna târzie a parcărilor ad-hoc (MfC 47)

Vedere din București. Mașini parcate printre blocuri. Foto: Calin Hera
Vă invit să participați la Miercurea fără Cuvinteeveniment săptămânal inițiat de Carmen și continuat de mine, împreună cu prietenii acestei adevărate sărbători a blogosferei.

Ce aveți de făcut? Este suficient să postați pe blogul vostru o fotografie sau un grupaj de fotografii, eventual ca răspuns la provocarea săptămânală lansată în primul minut al fiecărei zile de miercuri (dar vă previn de marți) și să aduceți linkul postării în tabelul de mai jos.

marți, 22 noiembrie 2016

Idioții utili și deștepții amorțiți. Cum se pregătește România să piardă alegerile

Bucureștiul în plină campanie electorală, dominat de graffiti și-atât. Aici, Aeul. Foto: Calin Hera
Au trecut unsprezece zile dintr-o campanie electorală mai tristă ca niciodată. Campanie electorală tristă înseamnă campanie electorală lipsită de orice urmă de dezbatere, de idei, una care nu trezește niciun interes în rândul publicului.

Mașini parcate marțea pentru Miercurea fără cuvinte

Vedere din București. Mașini parcate pe Calea Moșilor. Foto: Calin Hera
M-aș bucura dacă mâine, la Miercurea fără Cuvinte, ați aduce în tabelul nostru cel de toate zilele (de miercuri) fotografii cu mașini parcate în localitatea în care se întâmplă să fiți. Aceasta este Provocarea de marți pentru ziua de miercuri.

vineri, 18 noiembrie 2016

Daniel Cristea-Enache. Aproape liber și 100% gratuit

Daniel Cristea-Enache la lansarea cărții „Aproape liber”. Sursa: Facebook
Târgul Gaudeamus, în plin. Ieri și-a lansat cea mai recentă carte Daniel Cristea-Enache: Aproape liber. Un titlu simplu, care vorbește despre o realitate. Realitatea noastră.

Răzvan

Răzvan Voican, 39 de ani 
Închid ochii și „văd” o ședință de sumar din redacția Ziarului financiar, sediul de pe Tudor Arghezi. Îi văd pe toți „greii”, în frunte cu Fini și Sorin, plus Dorin și Mona de sus, de la Business Magazin. Rimează cumva aparte toate aceste nume, știți ce vreau să spun.


miercuri, 16 noiembrie 2016

Fațade la tot cartierul (MfC46)

Vedere din București. Casă pe Hristo Botev, care-mi place de când am văzut-o întâiași dată pentru prima oară. Foto: Calin Hera
Vă invit să participați la Miercurea fără Cuvinteeveniment săptămânal inițiat de Carmen și continuat de mine, împreună cu prietenii acestei adevărate sărbători a blogosferei.

marți, 15 noiembrie 2016

Provocarea de marți pentru ziua de miercuri. Fațade

Vedere din București. Clădire albă pe strada Culmea veche. Foto: Calin Hera
Fie vară, fie iarnă, ziua de miercuri vine cu precizie astronomică. Chiar și toamna. La fel, Provocarea de marți pentru ziua de miercuri.

duminică, 13 noiembrie 2016

Tăvălugul basarabean



Maia Sandu. O femeie care s-a luat la trântă cu ursul
Ceea ce s-a întâmplat astăzi și în ultimele zile este impresionant. Mobilizați extraordinar de ceea ce au aflat în aceste zile despre ei, mii de basarabeni au străbătut sute și mii de kilometri ca să poată vota. Dacă s-ar pune cap la cap aceste distanțe s-ar înconjura Pământul. De ce ai face una ca asta? Pentru că îți pasă.

Cum a câștigat Maia Sandu. Ziua în care basarabenii au descoperit ceva important

Maia Sandu, președintele unei lumi care îmi place
O mână de om, o femeie care pare fragilă, dar nu e (dimpotrivă!) a ieșit din rând și a ales să se lupte cu ursul. Când au băgat de seamă, ceilalți s-au oprit un pic din treburile lor importante și au privit. Nu te pui cu ursul! Femeia care s-ar urca pe scări ca să fie mai înaltă, zâmbește. Iar acest zâmbet este un mesaj care îl descumpănește pe urs. Ursul cel mare nu știe ce-i acela un zâmbet. Are alte valori. În schimb, oamenii care s-au oprit din treburile lor știu. Și reacționează.

Șoseaua Mihai Bravu. Învăluită în fum


Vedere din București. Biserica Crucea Nouă învăluită în fum. Foto: Calin Hera
Duminică dimineața. Informație ciupită în fugă: fum prin gurile de aerisire, trafic restricționat. Mare șmecherie! Dar e aproape. Am dat o fugă.

miercuri, 9 noiembrie 2016

Cât timp îi va lua lui Donald Trump să se transforme în președinte?

Donald Trump rostind discursul victoriei la prezidențiale. Sursa: captură Digi24

Înainte de a se crăpa de ziuă în România, în mijlocul nopții albe din SUA, câteva imagini transmise în ferestrele CNN. Sediile de campanie ale celor doi aproape-președinți ai Americii.

Graffiti, dar să știm și noi! (MfC 45)

Graffiti pe o clădire din Berlin. Foto: Calin Hera
Vă invit să participați la Miercurea fără Cuvinteeveniment săptămânal inițiat de Carmen și continuat de mine, împreună cu prietenii acestei adevărate sărbători a blogosferei.

luni, 7 noiembrie 2016

Momentul acela în care realizezi că ai făcut o mare brânză

Moment înalt la Balcaniada de echitație. Echipa României câștigă aurul. Foto: Calin Hera
Se întâmplă din nou? Tare mult mi-ar plăcea. Este inegalabil sentimentul pe care îș ai atunci când îți este recunoscută munca în care crezi, orele peste program, nopțile nedormite, ideile năstrușnice, reușitele. Atunci când îți spui „A meritat!”. Dar ce a vrut să spună autorul?

vineri, 4 noiembrie 2016

România crăpată de PSD după un model copiat

România crăpată de PSD
M-a preocupat și pe mine postarea de pe pagina de Facebook a HotNews, aia cu „Sper să crăpi, Victor Ponta!”, dar mai ales ceea ce a stârnit. Asta înseamnă a fi popular în România. Mă rog, socialist, sau ce-o mai fi Victor Ponta acum. Dincolo de alte concluzii, chestia cu crăpatul a devenit virală. Duc și eu mai departe viralizarea și mă refer la o găseliniță grafică folosită de deștepții creativi de la PSD. Dacă vreți să aflați de unde e copiat modelul, treceți direct la ultimul paragraf.

joi, 3 noiembrie 2016

Glumiță electorală de 5 bani sau cum se chinuie PNL să fie pe locul II, chiar și atunci când PSD e jalnic

Glumița electorală a PNL. Foto: Calin Hera
Ideea PSD de a face o campanie electorală sub sloganul „Îndrăznește să crezi în România” e la fel de proastă ca multe alte idei vârâte pe masă de strategi de imagine obosiți și lipsiți de imaginație. Am scris deja despre asta. Mai proastă decât ideea pesediștilor lui Liviu Dragnea mi se pare cea a liberalilor Alinei Gorghiu.

miercuri, 2 noiembrie 2016

România conduce, surprinzător, un top european foarte pretențios

Studiu despre lefurile în Europa - bărbați vs. femei. Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene
Am o veste bună* pentru feministele și feminiștii din România: aici se înregistrează cel mai mic decalaj de gen între salarii, din toată Uniunea Europeană.

Apa noastră cea de toate zilele (MfC 44)

Vedere din București. Fântânile de la Piața Unirii. Foto: Calin Hera
Vă invit să participați la Miercurea fără Cuvinteeveniment săptămânal inițiat de Carmen și continuat de mine, împreună cu prietenii acestei adevărate sărbători a blogosferei.

marți, 1 noiembrie 2016

Cum mai e apa pe la voi? (Provocare specială)

Vedere din București. Lacul IOR. Foto: Calin Hera
Pentru că sunt facinat în aceste zile de transformările cromatice ale miezului de toamnă și fiindcă întotdeauna mi-au plăcut fotografiile cu nori, îndrăznesc să vă propun, ca provocare pentru Miercurea fără cuvinte, să aduceți în binecunoscutul tabel imagini despe APĂ, în orice stare de agregare s-ar afla.

duminică, 30 octombrie 2016

Cum se votează în Rep. Moldova

Prezența la vot pe grupe de vârstă, până la ora 18:00. Sursa: iData
Dacă se va ajunge la turul al doilea, orientarea pro-europeană a Rep. Moldova mai are o șansă. Cel puțin așa citesc eu graficul prezenței la vot în ziua cea mai lungă de la Chișinău dat publicității de pagina de Facebook Date Inteligente. Ce vedem?

Ziua cea mai lungă la Chișinău

Maia Sandu, candidata pro-europeană la Președinția Moldovei. Sursa: Unimedia
Mai sunt câteva ore din ziua cea mai lungă a Rep. Moldova. Ore în care încă se mai poate merge la vot. Îi rog frumos pe prietenii mei basarabeni de pe ambele maluri ale Prutului și din străinătate: dacă vă doriți ca oamenii din Moldova să trăiască mai bine, să aibă mai multe și mai reale libertăți, deschidere, stil de viață occidental, mergeți și votați Maia Sandu!

joi, 27 octombrie 2016

Sunt Călin Hera și încă blogger european al anului

Împreună cu Chinezu, pe podiumul de premiere a concursului Reporter și blogger european 2015
Salut, sunt Călin Hera și Reprezentanța Comisiei Europene m-a desemnat Blogger European al anului 2015. A trecut un an de atunci. Peste câteva zile (31 octombrie) se încheie înscrierile pentru ediția 2016 a Concursului Reporter și blogger european.

miercuri, 26 octombrie 2016

Oktoberfest de Berlin (MfC 43)

Toamna la Berlin. Foto: Calin Hera
Vă invit să participați la Miercurea fără Cuvinteeveniment săptămânal inițiat de Carmen și continuat de mine, împreună cu prietenii acestei adevărate sărbători a blogosferei.

Ce aveți de făcut? Este suficient să postați pe blogul vostru o fotografie sau un grupaj de fotografii, eventual ca răspuns la provocarea săptămânală lansată în primul minut al fiecărei zile de miercuri (dar vă previn de marți) și să aduceți linkul postării în tabelul de mai jos.

marți, 25 octombrie 2016

Un clasic. Provocarea de marți pentru ziua de miercuri

Anunț important pentru participanții la Miercurea fără cuvinte: provocarea de marți pentru ziua de miercuri se remarcă, de data aceasta, după ce alfabetul provocărilor s-a terminat, printr-o mare absență.

Îndrăznește să crezi în România, noul populism marca PSD (prezumția de ipocrizie)

Printscreen indrazestesacrezi.ro
PSD abordează alegerile parlamentare urmând stilul de la ultimele europarlamentare. Atunci au pus motive naționale pe toate gardurile (începuse deja moda iilor, au vrut să fie în trend, cum s-ar zice) și au folosit sloganul „Mândru să fiu român”. Acum încep să invadeze spațiile publicitare cu un slogan de aceeași inspirație: „Îndrăznește să crezi în România!”. Mie îmi sună a gol. Să explic.

sâmbătă, 22 octombrie 2016

Cui i-e frică de Emilia Șercan (o soțietate fără prințipiuri, va să zică că nu le are)

Din capul locului spun că nu sunt avocatul Emiliei Șercan și că, oricum, Emilia nu are nevoie de avocat. Îmi place să cred că sunt avocatul respectării unor principii (căutarea cu onestitate a adevărului, afirmarea și acceptarea lui). A crede în ceva mi se pare mai presus decât a crede în cineva.

joi, 20 octombrie 2016

Povestea elevilor de la Liceul Waldorf, care au ținut morțiș să fie parte a Fenomenului Parsifal și, în cele din urmă, au reușit

Ateneul Român. Liceeni de la Waldorf la spectacol Parsifal. Foto: Andrei Gîndac 
Cei care au fost la Ateneul Român la primul din cele două spectacole cu actul I din Parsifal de Richard Wagner, realizate de dirijorul Christian Badea, au observat în Loja Regală, alături de ambasadori, bancheri celebri și oameni de afaceri, un grup numeros de adolescenți emoționați.

Liceenii s-au așezat în fotoliile Lojei Regale cu mult înaintea celorlalți spectatori. Au fost printre primii care au intrat în sală. Câteva minute, și-au plimbat ochii pe pereții Ateneului, au scrutat decorațiunile de pe tavan, au răsfoit pretențiosul caiet-program. N-au încercat să-și ascundă emoțiile, nerăbdarea, bucuria de a fi acolo, așteptând să li se întâmple ceva. Pregătiți pentru asta. Atunci când sala s-a umplut, era deja plină de emoțiile și de bucuria lor.

miercuri, 19 octombrie 2016

Zori de zi (MfC 42)

Vedere din București. Zori de zi la Fântâni, Piața Unirii. Foto: Calin Hera
Vă invit să participați la Miercurea fără Cuvinteeveniment săptămânal inițiat de Carmen și continuat de mine, împreună cu prietenii acestei adevărate sărbători a blogosferei.

Ce aveți de făcut? Este suficient să postați pe blogul vostru o fotografie sau un grupaj de fotografii, eventual ca răspuns la provocarea săptămânală lansată în primul minut al fiecărei zile de miercuri (dar vă previn de marți) și să aduceți linkul postării în tabelul de mai jos.

Ultima provocare a alfabetului MfC, se referă la ZORII ZILEI. Vă aștept fotografii cu răsărituri de soare, dacă vreți și sunteți matinali :). Copii, imaginile toamnei, curcubee, pui de animale sau, de ce nu, portrete de oameni în vârstă.

marți, 18 octombrie 2016

Alfabetul provocărilor

Piatră cubică în Parcul IOR. Piatră cu piatră, ca la Miercurea fără Cuvinte. Foto: Calin Hera
S-a terminat Alfabetul provocărilor de marți pentru ziua de miercuri. Mai jos, lista. Una lungă, care arată că am cam făcut ceva treabă împreună, nu-i așa?

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters