Pagini

miercuri, 26 decembrie 2018

WiFi4EU. 200 de localități din România vor avea internet gratuit (lista completă)

Rețea wireless gratuită în peste 200 de localități din România. În imagine, Castelul Corvinilor. Foto: Călin Hera



Comisia Europeană acordă bonuri valorice totale de peste 3 milioane de euro pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless în peste 200 de localități din România, între care Hunedoara, Arad, Dej, Tulcea, Constanța, Timișoara, Râmnicu Sărat, Piatra Neamț, București, Gura Humorului, Vatra Dornei, dar și Densuș, Ciolpani, Turț, Gottlob sau Sangov.

miercuri, 19 decembrie 2018

Trădarea României (Niciun idiot util)

Orlando Teodorovici și Liviu Dragnea, doi inși care lucrează ticălos împotriva românilor
Liviu Dragnea și clica lui au scăpat de prezumția că ar fi idioți utili. Această noțiune implică o oarecare candoare, inocență și/sau prostie pură. Și nu e cazul. Liviu Dragnea sau Florin Iordache sau Călin Popescu-Tăriceanu sau Kelemen Hunor sau Orlando Teodorovici sau Tudorel Toader sau Carmen Dan sau Darius Vâlcov nu sunt idioți, ci ticăloși - câtă vreme lucrează împotriva românilor. Privind retrospectiv, acțiunile lor par să facă parte dintr-o strategie complexă îndreptată fix împotriva românilor și României.

vineri, 14 decembrie 2018

Top cauze caritabile 2018 (din bula mea)


În luna decembrie, mai mult decât în restul anului, oamenii își aduc aminte să facă fapte bune. Donează. Este un fel de salariu al treisprezecelea, dar invers. 2 Euro și s-a mai încheiat un an cu conștiința împăcată. E bine și așa.

Pe de altă parte, există oamenii care au acest job, să aibă grijă de cei care nu se pot îngriji singuri. Am zis job știind că este vorba de mai mult decât atât. Unii dintre acești oameni sunt sfinți. Și jobul de sfânt nu se află în niciun nomenclator.

Trec aici câteva cauze caritabile cu care am intrat în contact în acest an. Într-un fel sau în altul. Ordinea e cronologică. Rostul e să vă provoc să fiți mai buni, pentru ceilalți. Provocându-mă pe mine însumi.

duminică, 9 decembrie 2018

Cuvântul „Prietenie” desenat la Ora de caligrafie „Acasă în România”

Ora de caligrafie „Acasă, în România”. În imagine: Mihai Șora, Ana Barton, Medeea Marinescu și mulți copii. Foto: Călin Hera
Are aproape 14 ani și a venit în România de un an. Cel mai mult îmi place aici că nu e război. Și e frumos. În Afganistan nu mai era frumos, nu mai era loc de copilărie. Devenise un fel de acasă de unde n-ai încotro decât să pleci, altfel cine știe ce se poate întâmpla.

luni, 26 noiembrie 2018

Un proiect de video-documentare a tradițiilor creative din România

România tradițiilor creative

Mi-am propus, cu multă vreme în urmă, să atrag atenția asupra lucrurilor faine de care aflu. Uneori sunt atât de multe, încât nu prididesc - și nu le mai menționez. Alteori, sunt atât de puține încât... vorbim despre Liviu Dragnea. De aceea mă bucur să îi dau astăzi cuvântul prietenei mele mai tinere, Oana Costinaș, care are ceva de spus (acum și în general).

joi, 8 noiembrie 2018

Ați auzit deja de Mânz mic?



Atunci când îmi scrie Dan Costinaș, este vorba (pe verificate!) de ceva aparte. Ultima lui Recomandare, pentru că mereu are de recomandat ceva interesant, este un site care m-a cucerit încă de la titlu: Mânz mic. Exact așa!


duminică, 4 noiembrie 2018

Valiza #teleormanleaks. Informații de interes public 100%

Document din valiza #teleormanleaks. Sursa: Rise Project/pagina de Facebook
Valiza #teleormanleaks este rechizitoriul absolut al aparent celui mai puternic om din România momentului. Vulnerabilitatea lui Liviu Dragnea e totală, frecventabilitatea personajului este zero, iar deznodământul preconizat este acela că România va avea, măcar de ochii lumii, un guvern populat cu personaje mai acătări în timpul Președinției Consiuliului UE. Scuză scopul mijloacele? În acest caz, da, fără dubii. Informații de interes public 100%.

duminică, 7 octombrie 2018

Referendumul s-a prăbușit răsunător. Cine a câștigat, cine a pierdut

Vedere din București. Flyer neasumat de nimeni, care le cere românilor să aleagă între a fi români sau homosexuali. Foto: Călin Hera
Referendumul lui Dragnea, a bizarei Coaliții pentru Familie și al Bisericii Ortodoxe Române s-a prăbușit răsunător, din cauza neîntrunirii numărului minim de participanți, în ciuda incredibilei forțări a regulilor în timpul jocului. A fost un moment teribil, cu efecte pe termen mediu și lung. Avem un partid, PSD, pe care îl pasc lupte interne care vor face din Puciul lui Firea o joacă de copii, un alt partid, PNL, care pare să se stingă încet, dar sigur, un partid care s-a năascut, USR, și altul pe cale să se nască, CpF. Aceasta este cea mai proastă veste: Coaliția pentru Familie ar putea să devină mișcare politică asumată și puternic legată de Moscova. Cea mai bună veste este aceea că românii dau semne clare de maturizare politică.


Gânduri din noaptea dintre cele două zile de referendum

Mi-am amintit că e referendum ieri pe la prânz, când am văzut declarații cu iz antieuropean făcute de Liviu Dragnea la ieșirea din secția de votare. Este, cel mai probabil, cheia acestui referendum, o cheie la care BOR pune umărul în mod stânjenitor. Numai cine nu vrea să vadă nu știe că aici nu este vorba despre familie, ci despre dăunătoarea famiglie a idioților utili.

miercuri, 3 octombrie 2018

Reportaj din orașul meu

Vedere din Hunedoara. Copiii de aur ai profesorului Mircea Nistor. Sursa: captură din PressOne. Foto: Voicu Bojin
Am citit în PressOne un reportaj despre orașul meu. Recomand!

vineri, 7 septembrie 2018

Ora de Caligrafie (2). Angela scrie mai departe


Fetiță care scrie cu stiloul în timpul Orei de caligrafie (2018). Foto: Octav Ganea_INQUAM Photos

Angela. Așa se numea colega mea de bancă din clasa întâi. Nu îmi amintesc foarte multe lucruri despre ea, în afară de faptul că era brunetă, purta ochelari și scria atât de frumos încât mi-era ciudă. Parcă ar fi avut instalat vreun font script în stilou, așa scria. Pe vremea aceea făceam Caligrafie și doamna învățătoare Macra de la Școala Generală Nr. 3 din Hunedoara punea mare preț pe scrisul frumos. Era greu să iei nota 10, dar pentru Angela totul era atât de simplu!

duminică, 2 septembrie 2018

Paradigma lui Dragnea (care duce degetul la nas)

Liviu Dragnea duce degetul la nas. Sursa: Digi 24

L-am urmărit pe Liviu Dragnea la conferința de presă de după cel mai contondent* CPEx al PSD din ultima vreme. Am văzut prin ce este Liviu Dragnea altfel decât liderii comuniști pe care i-am cunoscut prea bine în cei 45 de ani de regim comunist oficial în România. 

vineri, 31 august 2018

Operațiunea Giuliani s-a fâsâit rapid

Dacă ar exista rușine în zona Dragnea & Co și rușinea ar durea, cum e firesc, ar trebui să se audă răcnete de la Palatul Scrovistea, unde obișnuiește sa stea dady. 

joi, 26 iulie 2018

Greșeli neforțate la nivel înalt (eufemism)

Doi membri ai Cabinetului Caricatură, autori ai unor greșeli neforțate

Ziua de 25 iulie a fost o dovadă în plus, una tristă, a faptului că la Palatul Victoria s-a aciuat un Cabinet Caricatură. Nu îmi face nicio plăcere să scriu despre asta. Nu e de râs. S-ar putea să mă înșel, dar este posibil să ne aflăm în fața unei prostii temeinice, a unei incompentenței jenante și a unei inculturi crase. Plus o îndelungată pauză de bun simț; cum altfel s-ar fi încumetat cineva vreodată măcar a gândi că i s-ar cuveni așa niște pălării!? 

joi, 12 iulie 2018

Declarația NATO de la Bruxelles: 56 de referiri dure la Rusia

CONFRUNTAREA. Donald trump vs. Angela Merkel. Sursa: carnegieeurope.eu 

Summitul NATO de la Bruxelles, recent încheiat, are toate datele pentru a fi considerat unul de cotitură datorită contextului*. Sau din cauza lui. Oricum, știam că liderii europeni au avansat deja în discuțiile privind apărarea comună europeană, dat fiind evoluțiile imprevizibile ale Americii din era Trump. Prin urmare, întâlnirea cu liderul de la Casa Albă a fost așteptată cu un oarecare tremur și cu Planul B în buzunar.

sâmbătă, 30 iunie 2018

Amintire ridicolă de la alte inundații



Imaginile cu inundațiile din aceste zile, dramatice, mă duc cu gândul la imagini ridicole de la alte inundații dramatice, cele din urmă cu patru ani (Aprilie 2014). Pe vremea aceea, Liviu Dragnea era safe, într-o barcă pneumatică, împreună cu Victor Ponta, care îi era șef. Și cu colegi din guvern. Mulți intr-o barcă. Una care atunci s-a scufundat, la figurat, deși, la propriu, apa n-ajungea la genunchi. #decisepoate

vineri, 29 iunie 2018

Ce îmi arată noua față a paginii de Facebook

Vizualizarea „în grilă” a postărilor de pe Facebook
Apelând eu la noua facilitate Facebook, care permite afișarea „în grilă” (ca la Instagram), nu doar „în listă”, am aruncat un ochi la luna ianuarie, anul acesta.

vineri, 27 aprilie 2018

Klaus Iohannis vs. RȘR (Republica Șmecherească România)

Europa, văzută din spațiu de Copernicus Sentinel-3A. Pe undeva ar trebui să fie și România, dar e o dungă albă deasupra. Sursa: ESA

Ceea ce știa tot satul a aflat în ceasul al 12-lea și șeful statului. Ieșirea de astăzi a președintelui Klaus Iohannis este, deci, o răbufnire. Un duș rece. Făcut de el însuși. Restul, aproape că sunt deja amorțiți, ca în fața unui imens șarpe boa.

marți, 6 martie 2018

Atunci când sunt probleme la metrou



Eram grăbit. Ca toată lumea. Până la Piața Unirii 1 a fost OK. La fel, pasajul. Când am dat să cobor scările pe peronul stației Piața Unirii 2, m-a lovit o imagine. Imaginea unui peron înțesat, partea către Piața Universității (unde aveam treabă). Pfui!, mi-am zis.

vineri, 16 februarie 2018

Bărbatul cel mai de seamă al Cetății e o femeie. Ura!

Vedere din România. Bărbați de stat
Dintre toți oamenii de stat ai României acestui miez de ev aprins, cel mai bărbat este Laura Codruța Kovesi. E o figură de stil, firește. Prin care autorul vrea să spună că șefa DNA este, pe ună dreptate, omul momentului și le dă clasă celorlalți. Acum a văzut toată lumea.

duminică, 4 februarie 2018

120 de provocări sau cum a fost întreruptă la București proiecția unui film de Cannes

Afișul filmului 120 BPM/bătăi pe minut
Doamnă, noi suntem tineri, suntem viitorul. Dumneavoastgră v-ați trăit viața”. Este replica aruncată în față unei doamne de către un tip în timp ce e condus de polițiști afară din sala de cinema a Muzeului Țăranului Român din București. Cu o jumătate de oră mai înainte, împreună cu alți bărbați și femei, tânărul întrerupea proiecția unui film care a primit Marele Premiu la Cannes în 2017. 

vineri, 26 ianuarie 2018

Zece negri mititei

Tudor Chirilă

Atacurile mediatice care au loc în aceste zile asupra lui Tudor Chirilă nu sunt deloc întâmplătoare. Din câte îmi dau eu seama, fac parte dintr-o strategie bine pusă la punct în urmă cu un an, în primele zile ale protestelor declanșate de scandaloasa Ordonanță 13. Este vorba de o acțiune de tipul „Zece negri mititei”, îndreptată împotriva unor lideri de opinie cu mare influență în rândul celor nemulțumiți de abuzurile PSD și atacurile sistematice asupra temeliilor statului de drept din România. Pe „lista neagră” se află, alături de Tudor Chirilă, Emilia Șercan, Cătălin Tolontan, Lucian Mândruță, Mălin Bot, Moise Guran, Clotilde Armand, Nicușor Dan și însuși Klaus Iohannis. Lista e într-o continuă evoluție.

joi, 18 ianuarie 2018

Care a fost greșeala lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis sau fotografia unui moment ratat, ratat, ratat
Problema nu e ce a făcut președintele Klaus Iohannis, ci felul în care a făcut-o.



luni, 15 ianuarie 2018

România la adolescență. Epoca Daea

Primul care a ieșit de la ședința de pomină a PSD a fost celebrul ministru Daea. Urmărit de jurnaliști, acesta a mers nesigur către poarta uriașă a curții, pe care nu a reușit să o deschidă, apoi s-a întors, căutând mașina sau altceva, nici el nu știa ce. 

Liderii PSD. Sumă zero

Sumă zero (Dragnea, Tudose)
PSD face agenda publică în contextul în care Opoziția nu dă semne de viață. PSD face agenda publică, dar discuțiile sunt derizorii. Mize mici. Țară de margine. Oameni de stat de doi bani. Politicieni tip mărunțiș.

vineri, 5 ianuarie 2018

Cine a fost Leo Popper

Mențiunea despre Leo Popper, cel mai vârstinc bucureștean care a murit în ziua de 31 decembrie 1917. Sursa: Gazeta Bucureștilor
Ne place să credem că am trăit într-o viață cât alții în zece. Asta ne ajută subconștientul, orgoliul, ne dă curaj, imbold. Ne justifică. Eventual, ne oferă prilejul de a spune că vremurile sunt de vină. Comunism, decreței, cutremur, revoluție, mineriade, inflație, post-comunism, tranziție, Iliescu, Năstase, Băsescu, 11 septembrie, NATO, UE, criza economică, Saddam, Bin Laden, Deveselu, Crimeea, Ordonanța 13...