Pagini

vineri, 6 noiembrie 2020

România incoerentă


Lucrurile merg prost în România nu fiindcă oamenii ar fi proști, ci fiindcă sunt incoerenți. Inconsecvenți. Dovedesc o îndelungată flexibilitate a principiilor. Nu toți. Majoritatea. În orice caz, aceia care ajung la putere. 

Rău nu e că se iau măsuri restrictive, rău e că se iau mai târziu decât era cazul, nu sunt explicate suficient și sunt incomplete. E greu să le găsești o logică imbatabilă.

Este rea și incoerența, inconsecvența, flexibilitatea principiilor. Nimeni nu spune că nu te poți răzgândi, nu poți face reevaluări. Dar asumăți-le. Argumentează. Arată că evoluezi.

Astă-primăvară, guvernul Iohannis-Orban explica de ce e nevoie de lockdown. De partea cealalăt, PSD & conspiraționiștii, spuneau că totul e fake și că trebuie să deschidem urgent, să nu punem, cum se zice, botul.

Acum, de dragul celor două runde de alegeri, guvernul a încercat să minimalizeze criza, să țină totul deschis cât mai mult cu putință . Măsurile anunțate acum vin abia în contextul în care avem deja 10.000 de cazuri dovedite pe zi. (Dacă vorbești cu orice bade, de oriunde, îți va spune secretul știut de toată lumea: după alegerile parlamentare vom avea lockdown).

De partea cealaltă, PSD joacă pe cartea îngrijorării responsabile. Dintr-o dată, COVID-19 a devenit ceva real. Pentru că se pot obține voturi din asta.

Asta e incoerență. România incoerentă nu are cum să meargă înainte, decât dacă e forțată de alții. România incoerentă e o Românie beată.

Și, da, calculul guvernului PNL este eronat. Poți să cumperi un primar sau un senator traseist o dată, poți să o-ntorci ca la Ploiești de două ori, dar a treia oară nu te mai crede nimeni. Și dacă încredere nu e, nimic nu e. În politică nu există dragoste.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu