Pagini

miercuri, 20 noiembrie 2019

Despre noul tip de dezbatere electorală

Homepage Digi24.ro
Campania electorală 2019 a adus un nou tip de dezbatere: dezbaterea “în lipsa”. Prima observatie după seara așa-ziselor “dezbateri”: o confruntare față în față ar fi fost mai alertă, mai show și mai autentică decât cele două... chestii. Dar efectul electoral ar fi fost cam același: aproape nul. Cu un asterisc important (mai jos).


Electoral vorbind, momentul Iohannis a fost plictisitor și nu a adus vreo revelație. Cunosc oameni care au adormit la propriu. Ceea ce poate fi interpretat și pozitiv: au fost liniștiti în sinea lor: cu Iohannis nimeni nu le fură din portofel, nu dă vreo Ordonanță 13 și nu ia apa caldă ca pe vremea lui Ceaușescu. Nu-i lucru puțin. 

De partea cealaltă, Dăncilă a făcut ceea ce si-a propus: le-a transmis alor ei că e pe baricade, folosind tot arsenalul din dotare: lozinci, minciuni, evitarea răspunsurilor tranșante, agresivitate și, vorba cuiva, multă răutate pură. 

Acum, despre asterisc. Probabil că această zi, poate chiar întreaga campanie electorală, a rămâne sub semnul lui “pi pătrat”. O gafă dintr-o serie lungă, colecția “prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul”. 

Dar lucrul care cu adevărat o va ustura pe candidata PSD este acel cuvânt nevinovat, “ăștia”, prin care s-a referit la românii din Diaspora. Cred că “ăștia” vor da peste cap toate socotelile care mizau pe absenteism, vor veni la vot cel puțin ca în primul tur și acest lucru îi va mobiliza și pe “ăilalți”, cei din țară. Caz rezolvat, Viorica Dăncilă piere pe propria-i limbă (lucrurile se vor complica de săptămana viitoare, dar asta e o altă discuție).

Documente


Momentul Dăncilă
Live text https://m.hotnews.ro/stire/23501209
Video https://www.facebook.com/578846169290290/posts/694998081008431?sfns=mo


Momentul Iohannis
Live text https://m.hotnews.ro/stire/23501369
Video https://www.facebook.com/klausiohannis/videos/846199269134436?sfns=mo

Un comentariu: