Pagini

marți, 23 mai 2017

Doar trei din cinci obiective ale Strategiei Europe 2020 vor fi îndeplinite

Vedere din București. Nu cântarul e defect și nici Strategia Europe 2020. Foto: Calin Hera
Doar trei dintre cele cinci obiective din Strategia 2020 a Uniunii Europene au șanse să fie îndeplinite. Cel puțin așa se vede azi, cu trei ani înainte de termen, potrivit documentului dat publicității ieri de Comisia Europeană, despre care am scris ieri

luni, 22 mai 2017

România, avertizată de Comisia Europeană

Situația statelor UE din punctul de vedere al deficitului bugetar
România a fost avertizată de Comisia Europeană cu privire la existența unei abateri semnificative în 2016 de la traiectoria de ajustare în vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu (MTO). De asemenea, Comisia a cerut* Consiliului să adopte o recomandare prin care să i se ceară României să ia măsurile necesare în 2017 în vederea corectării acestei abateri semnificative.

miercuri, 17 mai 2017

Despre riscurile giumbușlucurilor și periculoasele căi pe care le pot deschide

Din când în când, Breaking News-ul ne testează, precum o făcea Prima pagină din perioada presei tipărite. În funcție de reacții, se dă pagina sau se insistă cu nivelul următor. Întrucâtva. Recent încheiatul turneu de tenis de la Madrid, câștigat frumos de Simona Halep, a adus în prim plan figura tot mai tristă a lui Ilie Năstase. Un adevărat studiu de caz.

sâmbătă, 13 mai 2017

Modelul Hagi

Mă bucur pentru victoria remarcabilă a Viitorului lui Gică Hagi. O echipă frumoasă, mereu reinventată, care lansează valori an de an. Puștii lui Hagi merită. Microbiștii români ar trebui să se bucure. Un campionat modest are o campioană merituoasă. O campioană-simbol. Victoria Viitorului este viitorul victoriilor, dacă modelul Hagi va prinde teren și ghiolbanismul lui Gigi va fi ceva tot mai rar, mai izolat.

vineri, 12 mai 2017

Despre valoare și adevăruri supărătoare

Dându-l în judecată pe Alexandru Pătrașcu, Tiberiu Soare a găsit cea mai bună cale pentru a readuce în discuție scandalul de la operă, care a culminat cu alungarea din România a Alinei Cojocariu și a lui Johan Kobborg, două valori mondiale ce ar fi trebuit implorate să rămână mereu, să inspire. 

Mă bucur pentru oamenii din Ucraina

Vedere din Kiev. Imagine din timpul celebrului Maidan pro-european. Sursa: YouTube
Îi salut pe ucraineni. Din acest colț de blog și din acest colț de inimă. Mă bucur astăzi pentru anunțul făcut aseară de președintele lor, Petro Poroșenko: vor avea dreptul la liberă circulație în statele UE, ca parte a Acordului de Asociere (pe care l-au plătit atât de greu...)!.

marți, 9 mai 2017

Europa, la mulți ani!

Jonathan Schelee, primul "ambasador" UE în România
La mulți ani, Europa! O urare cu semnificație aparte azi, când construcția europeană are vrăjmași puternici atât înăuntru cât și în afară. Am ales o fotografie cu Jonathan Schelee, fostul șef al Delegației Comisiei Europene în România, un om extraordinar, care pe mulți a inspirat și care a exemplificat ce înseamnă să fii european. 

sâmbătă, 6 mai 2017

Record: cireșe cu 1 leu bucata

Vedere din București. Cireșe cu 1 leu bucata în Piața Râmnicu Sărat. Foto: Calin Hera
Îmi place să merg în weekend la piață, dimineața. Odată ce s-a desprimăvărat, e o desfătare. E minunat să descoperi frunzele crude de pătrunjel, leuștean, ceapă verde, usturoi, cartofii noi, ridichile. E bine. Aștept căpșunile autohtone și cireșele. Azi-dimineață am văzut prima grămăjoară de cireșe. 35 de lei kilu' de cireșe „FFF dulci”.

vineri, 5 mai 2017

Bonul de la Loft - cu bacșiș recomandat de 171 de milioane de lei vechi

Bonul de la Loft cu bacșiș recomandat d1 171 de milioane de lei vechi. Sursa: Facebook
Celebrul bon de la clubul Loft, a fost „scăpat” probabil pe Facebook din rațiuni de PR. În ceea ce mă privește, abia acum am aflat că există acest club și ce e cu el. Știu că există semeni pentru care acest bon e ceva aspirațional. E dreptul lor să viseze la ce vor.

joi, 4 mai 2017

Avem o țară frumoasă și bogată, râul, ramul. Și turism pe butuci

Vedere din Hunedoara. Castelul Corvinilor salvează, turistic și nu numai, un fost oraș monoindustrial. Foto: Calin Hera
Avem o țară frumoasă și bogată, râul, ramul. În principiu, avem patru anotimpuri. Avem locuri, avem premise, dar n-avem turism. Marea tradiție turistică de 1 Mai se bazează pe nostalgia nebuniilor tinereții, transmisă din generație în generație. Tinerii de acum știu că de 1 Mai e cool să mergi la mare, că acolo sunt cele mai tari chefuri. Așa se zice. Tinerii din urmă cu 20, 30, 40 de ani la fel știau. S-a întâmplat să fie la mare, putea să fie la Popești Leordeni. Oricum, puțini au timp să asculte valurile, nisipul. Nu despre asta e vorba.