Pagini

vineri, 18 decembrie 2015

Ce au în comun interfoanele cu protecția mediului (P)


  


Atunci când comand pizza pun robotul să recite. Robotul sunt eu. O parte din mine, care spune automat numele străzii, numărul blocului, scara, etajul, apartamentul plus numărul de la interfon. Fiindcă interfonul face parte din adresă, din viața de zi cu zi. Deci, e o foarte decentă și presupus profitabilă idee de afaceri, luată în serios de suficient de multe firme, astfel încât să fie concurență între ele (dar are balta pește și oraeșele blocuri). O astfel de firmă este Electra Instal, http://www.electrainstal.ro/calculator, "o firma cu capital privat infiintata in anul 1992, principala noastra activitatea este distributia si montajul de interfoane si video interfoane produse de compania Electra din Iasi".

Oamenii se ocupă deci de distribuire și montaj interfon, videointerfon, respectiv sisteme de supraveghere video.

Am fost curios cât costă la ei să pui interfoane pe o scară a unui bloc de zece etaje aflat în Hunedoara (e o zonă pe site-ul lor care face acest calcul). A rezultat un preț total de 4.920 lei, adică 82 lei / apartament (ca parte comună), la care se adaugă prețul posturilor individuale - 180 de lei dacă vorbim de un post interior duplex AUDIO SMART ATM.0S3.ROB, respectiv 90 de lei dacă e un post interior duplex AUDIO ONE din plastic ATm.0S3.ROB.

Uneori, diferența dintre două firme care se ocupă cu distribuirea și montajul interfoanelor, videointerfoanelor și a sisteme de supraveghere video se face nu atât la preț, deși prețul e de cele mai multe ori principalul criteriu luat în calcul de o asociație de proprietari, cât la alte detalii: prima impresie a reprezentanților firmei, felul în care e prezentată oferta, recomandările ba, chiar, câte ceva pur și simplu ieșit din comun.

O ofertă ieșită din comun: protecția mediului 

   
Au apărut dintr-o dată, dar nu peste tot. S-au înmulțit, dar nu sunt o regulă. Sunt pline, dar în general aiurea. Lumea nu știe codurile pe dinafară și n-are răbdare să citească ce scrie pe pubelele folosite pentru colectarea selectivă a resturilor.

Unele firme care se ocupă de interfoane, videointerfoane, sisteme de supraveghere video, au în ofertă fix acest topic: protecția mediului. Cei despre care am scris azi atrag atenția că, "la fel ca orice alte deșeuri de aparate electrocasnice, orice componenta a unui interfon sau videointerfon de acces ieșita din uz devine DEEE (Deșeuri de Echipamente Electrice si Electronice), care se colectează selectiv si se preda firmelor autorizate sa colecteze aceste deșeuri".

Prin predarea interfonului sau videointerfonului vechi (care nu se mai utilizează) la un instalator autorizat protejați mediul înconjurător, deoarece DEEE nu sunt biodegradabile. Prin colectare selectiva aceste deșeuri ajung la o instalație de tratare adecvata.

 NOTĂ. Acest articol face parte dintr-o serie de texte din categoria „Pauza de publicitate”, marcate cu (P)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu