Pagini

miercuri, 30 septembrie 2015

E de nasul vostru

Vine un moment în viaţă când, asta este, ai nevoie de oremodelare a nasului - rinoplastie, după cum o numesc specialiştii. Din diferite motive.



Chirurgia nasului poate corecta deviaţiile nazale sau problemele de respiraţie cauzate de defecte structurale ale nasului, dar este folosită îndeosebi în scopuri estetice.

Fie că vrei să modifici dimensiunea nasului, în corelație cu celelalte structuri ale feței. Altfel spus, dacă ai nasul prea mare. Fie dacă lăţimea nasului la nivelul rădăcinii se întinde prea mult, fie dacă profilul nasului prezintă bombări sau denivelări ale crestei nazale, fie dacă vârful nasului este prea mare sau bulbos, căzut sau în sus. Sau ai nările mari, late sau răsucite. Sau ţi se pare, îndreptăţit sau nu, că ai descoperit o supărătoare asimetrie nazală.

Există totuşi câteva situaţii în care rinoplastia nu e recomandată: dacă aveţi sub 13 ani şi procesul de creştere facială nu s-a încheiat, dacă suferiţi de vreo boală, dacă fumaţi sau dacă nu aveţi obiective specifice realiste. Altfel spus, orice rinoplastie ai face, e mai dificil să speri că se poate face dintr-o pătlăgea un nas ca al Angelinei Jolie.

Exemple tip înainte / după. Sursa: clinicazetta.ro


Potrivit site-ului clinicii Zetta (clinica are şi pagină de Facebook) , de unde am luat informaţiile de mai sus (cât şi pe cele de mai jos), „decizia de a efectua această intervenţie este una extrem de personală şi va trebui să luaţi în calcul dacă beneficiile reprezintă cu adevărat ceea ce v-aţi propus şi dacă riscurile şi complicaţiile potenţiale sunt acceptabile. Chirurgii noştri vă vor explica în detaliu riscurile asociate intervenţiei. Veţi fi rugat să semnaţi formulare prin care vă exprimaţi înţelegerea deplină a procedurii, a riscurilor şi a complicaţiilor potenţiale”.

Printre riscuri sunt menţionate spargerea unor vase mici de sânge de pe suprafaţa nasului, infecţii, procesul de vindecare lentă a rănii, riscurile asociate anesteziei, cicatrizări care pot fi inestetice şi altele. Cei de la clinică atrag atenţia, fiindcă aşa e deontologic, că pot apărea, însă foarte rar, perforaţii accidentale ale septului nazal. În acest caz „poate fi necesar un tratament chirurgical suplimentar pentru corecţia septului nazal dar, în anumite cazuri, această complicaţie nu mai poate fi corectată”, precizează site-ul citat.

Una peste alta, dacă luaţi în calcul o intervenţie chirurgicală de modificare a nasului, notaţi-vă că până şi Kate Middleton ar fi suferit două astfel de intervenţii. Cel puţin aşa susţine ziarul Libertatea, care citează un misterios Doctor X, care se laudă că ar fi fost esteticianul Casei Regale britanice.

NOTĂ. Acest articol face parte dintr-o serie de texte din categoria „Pauza de publicitate”, marcate cu (P)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu