Pagini

vineri, 17 aprilie 2015

A doua, a patra și a șasea (P)


Mesajul e-isteț. Sursa: printscreen.
A doua, a patra și a șasea. Copiii care sunt în aceste clase se vor distra în luna mai cu testările de la final de clasă (se întâmplă deci din nou). Nu e prea clar la ce folosesc aceste testări dar, dacă e musai, cu plăcere! Și dacă anul trecut, primul în care au avut loc aceste testări, mai nimeni nu știa cum va arăta minunea, de data asta există un model, s-au tipărit cărți și au apărut site-uri cu exerciții de matematică sau de limba română). Să aibă toată lumea cu se juca.

”Am lăsat pe madam Popescu liniștită cu scumpul ei maior și am plecat. Când am ajuns acasă, am înțeles de ce maiorul ieșise un moment cu cheseaua în vestibul: ca să-mi toarne dulceață în șoșoni.”

Cititorii acestui blog știu din ce lucrare face parte fragmentul (Vizită, Ion Luca Caragiale). Copiii de-a patra ar putea să știe și ei, dar nu-i bai dacă nu știu anume. 

Fragmentul de două rânduri redat aici e finalul unui text ceva mai mare, care rezumă scrierea lui Caragiale și face parte dintr-un model de test pentru copiii de clasa a patra. 

La fel, puteți încerca testele la matematică (în partea de demo de pe site-ul e-isteț.ro e un test care pleacă de la un tabel în care sunt date despre patru câini a patru fete). În fine, testele cu pricina, realizate de profesori autori de manuale, foarte apropiate de programa școlară, pot fi considerate a oferi ”o experiență similară cu cea de la evaluarea națională (prin punctajul oferit, cronometru)” – cel puțin așa spun cei care au făcut site-ul și nu am niciun motiv să pun la îndoială ce spun ei.

Pe de altă parte, se știe deja, rezultatele testărilor se află sub semnul celor trei NU:
  1. NU se afiseaza,
  2. NU se comunica public
  3. NU sunt trecute in catalog

Așa arată pagina demo. Sursa: e-isteț.ro
Dar joaca asta este interesantă și, dacă aveți copii de această vârstă, puteți să îi puneți la treabă. Nu e greu și, dacă reușiți să îi provocați să se joace serios, poate rezulta o după-amiază plăcută și utilă, la capătul căreia, cel puțin, vă veți putea da seama cam cum gândesc odraslele voastre (nu că n-ați ști deja). 
Site-ul de care am pomenit aici propune mai multe pachete și un sistem de abonamente (de bronz, argint și aur), iar platforma oferă, la final, rapoarte personalizate despre performanțele copiilor. Cool, nu?


Calendarul testărilor

Iată calendarul testărilor, potrivit datelor furnizate via HotNews:

Clasa a II-a
18 mai 2015: Scris - Limba romana
19 mai 2015: Citit - Limba romana / Scris-Citit: Limba romana pentru minoritatile nationale
20 mai 2015: Matematica
21 mai 2015: Scris - Limba materna
22 mai 2015: Citit - Limba materna

Clasa a IV-a
26 mai 2015: Limba romana
27 mai 2015: Matematica
28 mai 2015: Limba materna

Clasa a VI-a
2 iunie 2015: Limba si comunicare

3 iunie 2015: Matematica si Stiinte ale naturii

NOTĂ. Acest articol face parte dintr-o serie de texte din categoria „Pauza de publicitate”, marcate cu (P).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu