Pagini

joi, 23 octombrie 2014

Regele nostru şi nebunia lor


Îmi povestea cineva cum era într-o duminică la biserică, în Câmpina şi, la un moment dat, a intrat Regele Mihai. Nimeni altul. Era însoţit de Regina Ana. S-au aşezat, la loc de cinste, şi a urmat cea mai frumoasă şi mai impresionantă slujbă la care doamna care îmi povestea a participat vreodată.

miercuri, 22 octombrie 2014

Al 17-lea minister

Premierul Victor Ponta îşi continuă neabătut programul de pomeni electorale, cu care speră să-şi ţină aproape electoratul tradiţional. O acţiune cu atât mai îndârjită cu cât apar din ce în ce mai numeroase informaţii care dezvăluie un partid PSD măcinat de lupte interne şi marcat de lideri corupţi până în măduva oaselor, gata să facă orice, numai să-şi scape pielea.

O vorbă la RFI

Am vorbit la RFI despre mişcările de ieri din PSD, urmare a cazului Hrebenciuc-Şova. Dau aici un link, poate vreau să ascult vreodată ce voce aveam în tinereţe.

Lui Viorel Hrebenciuc i se întâmplă ceva. Şi nu doar lui

Ceea ce i se întâmplă în aceste zile lui Viorel Hrebenciuc este cu totul ieşit din comun. Omul care ştie cel mai bine cum funcţionează sistemul şi cum trebuie el uns s-a trezit lăsat în ofsaid. Expunerea lui Hrebenciuc şi prăbuşirea lui iminentă vorbesc deopotrivă despre Sistem şi despre un partid care are în ADN tendinţa de a fi partid-stat şi, implicit, de a fenta regulile jocului. Iar prăbuşirea spectaculoasă a fostului Mare Sforar va avea urmări mai mari decât bănuim azi.

vineri, 17 octombrie 2014

PSD a declanşat Operaţiunea "Diaspora"

PSD lucrează în aceste zile la desăvârşirea unei strategii bine puse la punct, prin care rezultatul alegerilor să fie securizat cât mai mult. Ordonanţa de Urgenţă a primarilor traseişti, dată la sfârşitul verii, a fost doar un pas. Semnalul a fost transmis, recepţionat, racolări s-au făcut, dar emulaţia pesedisto-uneperistă n-a cuprins chiar toată suflarea administraţiei locale. Un pic ici, alt pic colo şi cam atât.

Oricum, marile succese se adună picătură cu picătură. Aşa se explică, de exemplu, eforturile lui Victor Ponta de a atrage cât mai mult din voturile basarabenilor. Nu dragul de Iurie Leancă sau de Unire l-a cuprins pe Ponta, ci calculul cinic de a pune mâna pe o felie cât mai mare din procentul care ar pute veni de la Chişinău.

vineri, 10 octombrie 2014

Ponta, europeanul

Panou electoral la Chişinău. Mândria de a fi român, mai colea. Foto: Anatolie Căpăţână
În oraşul Chişinău, capitala Republicii Moldova, au apărut panouri electorale ale candidatului PSD la preşedinţia României. Victor Ponta în mijlocul oamenilor. Premierul român strânge mâini, zâmbeşte larg. Motivele naţionale întâlnite şi în campania pentru alegerile europarlamentare. Imaginea este cea cunoscută la Bucureşti. Diferă mesajul.

Încă o piruetă politică a domnului Ponta


Un scandal legat de presiunile politice asupra justiţiei este folosit, în plină campanie electorală, cum altfel decât tot politic. Cu cât scandalul e mai mare, cu atât e expus încă şi mai mult în vitrină şi expediat fain-frumos la export, să se bucure şi alţii. Pare de neînţeles de ce a simţit tocmai premierul Victor Ponta nevoia să cheme reprezentanţii diplomatici în sprijinul Consiliului Superior al Magistraturii, după cuvintele "denigratoare" ale preşedintelui României. "Este un fapt de o gravitate deosebită", spune premierul, care pare foarte îngrijorat de "periclitarea bunului mers al justiţiei" şi punerea sub semnul întrebării a independenţei acesteia. Ce înseamnă toate acestea?

miercuri, 8 octombrie 2014

Alina Gorghiu, festă din partea Google Ads

Fotografia Alinei Gorghiu a fost alăturată, de Google Ads, unei reclame fără nicio legătură cu subiectul
Peroram despre riscurile pe care şi le asumă cineva care vrea cu tot dinadinsul să se vâre în tot internetul, ca să-şi transmită mesajele electorale.

Elena Udrea şi bustul mic


Adăugaţi o legendă
Pe măsură ce ne afundăm în campania electorală, tot mai multe site-uri sunt inundate de reclame pentru un candidat sau altul. În aceste zile, aproape oriunde de mişti, şi se deschide o fereastră în care se mişcă şi vorbeşte Elena Udrea, candidata PMP (cea cu România frumoasă).

marți, 7 octombrie 2014

Victor Ponta, reclamă la Gogoşeria politică

Keep calm şi nu te purta ca la Gogoşeria politică. Foto: Călin Hera
Bannerele electorale sunt făcute după multe discuţii, la care participă specialişti în comunicare, consilieri politici, politicienii înşişi. Treabă serioasă, gândită.

Iohannis, prea sub Sandra, prea ca la ţară

Candidatul Iohannis, eclipsat de Sandra. Foto: Călin Hera
Bannerul pentru candidatul ACL pare înghesuit într-o poziţie în care e greu vizibil pentru şoferii care trebuie să străbată, nervos, intersecţia de la Foişorul de Foc. Dar, na, e fost musai prezenţa în această intersecţie, probabil.

Candidatul ascuns de privirile curioşilor

Panou electoral bine ascuns sub frunziş. Foto: Călin Hera
Un exemplu de panou electoral amplasat aiurea. Bani aruncaţi pe fereastră. Dar, cine ştie, poate cad frunzele până când se termină campania electorală.

luni, 6 octombrie 2014

Iohannis vs. Ponta. Cine îl are mai mare şi mai sus?

Primii doi candidaţi. Foto: Călin Hera
Bannerele cu Victor Ponta şi Klaus Iohannis au început să împânzească Bucureştiul. Primul a furat startul, e drept, dar cine mai stă să ţină socoteala?

Asistăm la un meci în doi, cel puţin dacă ne raportăm la ceea ce se vede pe străzi. Oricum, toate calculele şi sondajele dau această finală, Ponta-Iohannis, deşi se lucrează puternic pentru scoaterea "neamţului" de pe locul al doilea. Estimez că acest lucru va fi făcut cu asiduitate până în momentul în care va fi evident că locul în finală îi revine candidatului ACL, dar asta e o altă discuţie.

Deocamdată vă arăt aceste două bannere, întrebându-mă şi întrebându-vă dacă se vor fi dat lupte grele pentru a se obţine poziţionarea respectivă: Iohannis peste Ponta. Ajută la ceva, sau e doar o competiţie între băieţi, de genul "Cine îl are mai sus?".

miercuri, 1 octombrie 2014

Dosarul Microsoft, de la politică la şpagă şi înapoi

Dosarul Microsoft este despre o afacere tipică în urma căreia statul român a plătit sute de milioane de euro pentru produse şi servicii la preţuri supraevaluate. Cui? În principiu, unor mari companii din străinătate, atât de mari încât îşi permit să ofere zeci de milioane de euro mită.