Pagini

miercuri, 26 decembrie 2018

WiFi4EU. 200 de localități din România vor avea internet gratuit (lista completă)

Rețea wireless gratuită în peste 200 de localități din România. În imagine, Castelul Corvinilor. Foto: Călin Hera



Comisia Europeană acordă bonuri valorice totale de peste 3 milioane de euro pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless în peste 200 de localități din România, între care Hunedoara, Arad, Dej, Tulcea, Constanța, Timișoara, Râmnicu Sărat, Piatra Neamț, București, Gura Humorului, Vatra Dornei, dar și Densuș, Ciolpani, Turț, Gottlob sau Sangov.

miercuri, 19 decembrie 2018

Trădarea României (Niciun idiot util)

Orlando Teodorovici și Liviu Dragnea, doi inși care lucrează ticălos împotriva românilor
Liviu Dragnea și clica lui au scăpat de prezumția că ar fi idioți utili. Această noțiune implică o oarecare candoare, inocență și/sau prostie pură. Și nu e cazul. Liviu Dragnea sau Florin Iordache sau Călin Popescu-Tăriceanu sau Kelemen Hunor sau Orlando Teodorovici sau Tudorel Toader sau Carmen Dan sau Darius Vâlcov nu sunt idioți, ci ticăloși - câtă vreme lucrează împotriva românilor. Privind retrospectiv, acțiunile lor par să facă parte dintr-o strategie complexă îndreptată fix împotriva românilor și României.

vineri, 14 decembrie 2018

Top cauze caritabile 2018 (din bula mea)


În luna decembrie, mai mult decât în restul anului, oamenii își aduc aminte să facă fapte bune. Donează. Este un fel de salariu al treisprezecelea, dar invers. 2 Euro și s-a mai încheiat un an cu conștiința împăcată. E bine și așa.

Pe de altă parte, există oamenii care au acest job, să aibă grijă de cei care nu se pot îngriji singuri. Am zis job știind că este vorba de mai mult decât atât. Unii dintre acești oameni sunt sfinți. Și jobul de sfânt nu se află în niciun nomenclator.

Trec aici câteva cauze caritabile cu care am intrat în contact în acest an. Într-un fel sau în altul. Ordinea e cronologică. Rostul e să vă provoc să fiți mai buni, pentru ceilalți. Provocându-mă pe mine însumi.

duminică, 9 decembrie 2018

Cuvântul „Prietenie” desenat la Ora de caligrafie „Acasă în România”

Ora de caligrafie „Acasă, în România”. În imagine: Mihai Șora, Ana Barton, Medeea Marinescu și mulți copii. Foto: Călin Hera
Are aproape 14 ani și a venit în România de un an. Cel mai mult îmi place aici că nu e război. Și e frumos. În Afganistan nu mai era frumos, nu mai era loc de copilărie. Devenise un fel de acasă de unde n-ai încotro decât să pleci, altfel cine știe ce se poate întâmpla.