Pagini

miercuri, 25 mai 2016

Copaci asfaltați în Sectorul 3

Vedere din București. Muncitorii admiră priveliștea urbană: zona verde a fost pavată corect. Foto: Calin Hera
Am văzut o oroare în Sectorul 3. Încă una, după povestea reabilitărilor (termice) electorale și cea a locului de joacă îngrădit de la Rondul Baba Novac.



Vedere din București. Pădure urbană în sectorul 3. Foto: Calin Hera

Un întreg trotuar vizavi de piața Râmnicu Sărat, proaspăt (cel puțin pentru mine și judecând după dalele încă intacte) a fost lărgit peste ceea ce mai de mult se numea zona verde. S-a făcut și o mică piațetă, în intersecție. Frumos. Să aibă mămicile unde-și plimba copiii, în cărucioare. Atât că peisajul are ceva straniu: copaci răsăriți fără să vrea în mijlocul dalelor, „asfaltați” într-un mediu în care, dacă ar fi avut de ales, n-ar fi preferat să fie.

Cine a proiectat și cine a aprobat asta a făcut-o fără cap, sau având în cap doar ideea de a le lua ochii proștilor. Scopul nu e să le faci un bine oamenilor, ci să-i păcălești. Ce se va întâmpla după aceea, la naiba!, chiar nu contează. Se usucă, treptat, copacii? Cad „inexplicabil” la vreo furtună mai acătări? Ei, și?

Pe mine mă enervează genul ăsta de politică administrativă.

Vedere din București. Copac „asfaltat” pe un trotuar care, ca să iasă la lățime, a mușcat zdravăn din zona verde.  Foto: Calin Hera
UPDATE. Am văzut ceva asemănător, dar cu stâlpi, în Negrești-Oaș :)


12 comentarii:

  1. Acopera ei gurile de canal (sau le inalta) si la o ploaie mai serioasa se inunda orasele; construiesc trotuarele inclinate usor spre casele oamenilor si apa de ploaie le intra in curti; lasa stalpii de electricitate in mijlocul unei artere rutiere; construiesc trotuare atat de inalte incat iti cade copilul din carucior daca vrei sa cobori pe acolo, iar batranii nu pot urca; pantele pentru carucioare sunt atat de abrupte incat doar amatorii de sport extrem s-ar incumeta pe acolo; construiesc trotuare late de cca 50 de cm si mai "planteaza" si stâlpişori... Nu putea lipsi cimentarea radacinii copacilor - ei se gandesc ca se scurge apa printre dale. :( Se scot atat de usor dalele acelea... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu cred că se gândesc numaidecât. Bifează. Iau ochii.

      Ștergere
  2. Am vazut attea lucruri facute aiurea ca nu ma mai mira nimic.Cine ,pe cine sa traga la raspundere?

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-o alta realitate, copacii le vor asfalta picioarele atat de ferm, incat cei care au proiectat si aprobat nu se vor misca din loc o eternitate....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred că ei, copacii, stau doar și privesc cu calm, de sus.

      Ștergere
  4. Mai asteapta patru cinci luni si vei vedea ca se vor desprinde dalele de pe locul unde au fost puse ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. ...A fost "borduriada",acum e "daliada"!?

    RăspundețiȘtergere