Pagini

miercuri, 16 august 2017

Accept provocarea. The view is great

Echipa PiArt Vision (Mădălina Barbărasă, Căllin Hera, Oana Ivan) pe vârful Moldoveanu. 2/3 din echipă poartă straie marca Adrian Oianu. Foto: Adrian Dan/România pitorească
Din când în când, e bine să faci un pas în lateral. Ajută la perspectivă. Sunt de părere că unul din secretele unei vieți faine este acela de a realiza că, în toate momentele vieții (în afară de primul și ultimul), trebuie să faci în așa fel încât să nu îl dezamăgești pe cel care ai fost și cel care vei fi. Să fii în concordanță cu tine însuți.



Așa s-a întâmplat și zilele astea: am făcut un pas în lateral. Apoi unul mare înainte, împreună cu colegele și prietenele mele Oana Ivan și Mădălina Barbărasă. Pasul înainte de care vorbesc are o semnificație aparte. Pe de o parte, pentru că ne-am lansat în fascinanta lume a business-ului. Suntem antreprenori. Altfel spus, ne-am făcut o companie de PR și Comunicare: PiArt Vision. Arta PR-ului. Stil. Viziune. Anvergură. Relevanță.

Vedere de pe vf. Moldoveanu. Foto: Calin Hera

Cum să te poziționezi de la început


Am ținut să ne poziționăm încă de la început. Pentru că știm foarte bine: activăm într-un domeniu în care lucrurile se mișcă rapid, în care cei mai buni au ocazia să lase urme, să facă lucruri valoroase. Este important să ai ocazia. Oricât de bun ai fi, trebuie să fii acolo. Este valabil în orice domeniu.

Primul gând a fost să identificăm Locul. Firesc, ne-am oprit la cel mai înalt punct al României. Locul de unde vezi lumea de sus. Vârful Moldoveanu.

Am studiat hărți, trasee. Am calculat. Am documentat. Ieșea cu virgulă. Pentru că aveam doar o zi, o singură zi la dispoziție. Și eram oameni care nu (mai) fac frecvent ture pe munte.

Dar am vrut să o facem. A fost prima noastră mare provocare. Forțarea limitelor. Dacă putem urca pe Moldoveanu într-o singură zi, putem orice. Vom ajunge acolo împreună, vom face o ședință foto ca la carte pe vârf, apoi vom coborî cu mare entuziasm, ne vom întoarce în marele oraș și vom porni treaba. Nu e loc de fofilări. Ne asumăm efortul, fiindcă știm că lucrurile mari implică foarte multă muncă. Începând de la firul ierbii.

Marile izbânzi pot fi realizate împreună cu prieteni de nădejde

Apă vie la sticlă de plastic. Mădălina depune mărturie. Foto: Adrian Dan

Am avut mare noroc că ideea noastră le-a plăcut tuturor celor care au auzit de ea. Am avut noroc să parteneri unul și unul în această încercare: un SUV Peugeot 3008, oferit de Trustmotors, ne-a dus în siguranță și rapid până în buza muntelui. Apa Aqua Carpatica ne-a susținut constant efortul - adevărată apă vie!

Straiele măiastre ale lui Adrian Oianu au oferit un spor de eleganță și stil fotografiei oficiale de pe vârf, iar Adrian Dan, reprezentantul Instagram România (comunitatea care include conturile de Instagram România pitorească, ig_romania și Discover Bucharest), a urcat cot la cot cu noi și a făcut fotografii minunate.

SUV Peugeot 3008, parte a echipei PiArt Vision. Foto: Adrian Dan/România Pitorească

Acolo unde se avântă vulturii


Restul a fost Călătoria. La ora 8:00 dimineața eram deja pe cărare. Fermecați de minunățiile locurilor. Tentați să fotografiem la tot pasul (bine conectați la tot felul de platforme Social Media fiind). Fotografiind la tot pasul, inclusiv pentru a ne trage sufletul :)

The view is great. Adrian Dan confirmă. Foto: Oana Ivan

Atunci când am ajuns în creastă, s-a risipit toată oboseala. Combustibilul succesului este succesul, știam asta. Dar am verificat-o pe propria noastră piele (pe care a ars-o soarele de munte), pe proprii noștri mușchi. Fiecare pas, fiecare urcuș, au fost câte o provocare. La fiecare loc de popas, ca la un bilanț de etapă. ne simțeam, la propriu și la figurat, în al nouălea cer.

Moment amuzant pe vârf


Pe vârf a fost un moment amuzant atunci când domnișoarele care m-au însoțit a trebuit să treacă la ținuta marca Adrian Oianu. Pentru că erau acolo câteva grupuri de turiști care se bucurau de priveliște (apropo, The view is great). Și locul este, totuși, destul de strâmt. Dar am improvizat.

Am confecționat, dintr-o pelerină de ploaie, un paravan mulțumitor și totul a fost OK. Foarte OK. Superlativ.

Fiecare român ar trebui să urce pe vârful Moldoveanu măcar o dată-n viață

Ne-am bucurat de priveliște, care este unică, mi-nu-na-tă. Merită efortul. Cu prisosință. Sută la sută. Ne-am gândit, probabil în același timp, că fiecare român ar trebui să urce pe vârful Moldoveanu măcar o dată-n viață (gândului i-a dat glas Adrian Dan). Preferabil la tinerețe, dar, cu puțin antrenament și multă grijă și respect față de regulile muntelui, tura poate fi făcută și la 60 de ani.  

În ce constă forța


Am revenit la poalele muntelui, în banchetele confortabile, din piele, ale SUV-ului, apoi în liniștea miezului de noapte a marelui oraș, iar a doua zi am purces. Avem acum o experiență de viață la care ne vom raporta. Și suntem echipa de PR și Comunicare care a pus osul la bătaie, la propriu, pentru a demonstra că, dacă își pune în cap cel mai nebunesc lucru, îl poate face.

Pentru că Forța stă în complementaritatea noastră, în prietenia și încrederea pe care o avem unii în ceilalți, în priceperea noastră, în profesionalism, creativitate și viziune și, desigur, în calitățile extraordinare pe care le au prietenii noștri, cei pe care îi avem deja și cei care ni se vor alătura.

4 comentarii:

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters