Pagini

marți, 21 februarie 2017

Christian Badea strălucește un pic și la Opera din Sydney

Presa australiană despre prezența dirjorului Christian Badea și a tenorului Teodor Ilincăi la Opera din Sydney
Dacă aveți drum zilele acestea pe la Sydney vă dau un pont: luați bilete la Tosca de Puccini, un spectacol în regia lui John Bell, în care acțiunea este mutată în timpul celui de-al doilea război mondial, în Roma aflată sub dominație nazistă.


Spectacolul este unul aparte pentru că la pupitru se află, la cele șase spectacole din următoarele trei săptămâni (până în data de 14 martie), Christian Badea, cel mai cunoscut dirijorul român de operă din lume. Rolul „Mario Cavaradossi” este interpretat (până în 7 martie) de tenorul român Teodor Ilincăi.

Christian Badea este un obișnuit al Operei din Sydney. Prin urmare, nu e de mirare că, potrivit criticilor autralieni, artistul român a dirijat Orchestra Operei Australiene cu „vervă și energie” și vorbesc despre „impactul epic, captivant și zguduitor” al muzicii dirijate de el.

Sub bagheta lui Chrsitian Badea, „nuanțele muzicii lui Puccini sunt aduse cu dragoste, iar orchestra seamănă cu un monstru întunecat și visător”, potrivit unui alt critic muzical.

Nu știu alții cum sunt, dar eu am așa, o mândrie și bucuria că am avut ocazia unui Parsifal actul I de zile mari la Ateneul Român din București, spectacol eveniment, spectacol-fenomen, oferit de Christian Badea. Și trag nădejde!

NOTĂ. Găsiți aici un material mai amplu despre Christian Badea la Sydney.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters