Pagini

vineri, 7 august 2015

România nu e o țară de violatori, dar știrile despre violuri se întețesc

România nu este o țară de violatori, dar știrile despre violuri se întețesc. Televiziunile scriu mare, negru pe galben, cu satisfacția ratingului îndeplinit, că a mai fost violată o fată. 



De data asta nu s-a mai întâmplat în celebrul județ Vaslui, ci mult mai aproape de București: în județul Călărași. Un detaliu. Un nou viol pe răboj. Alt detaliu este acela că autorii violului sunt doi polițiști, care au găsit o fată de 15 ani fugită de două ori în trei zile dintr-un centru de plasament. În loc s-o ducă înapoi, au dus-o înainte, pe un câmp, unde și-au făcut de cap cu ea. 

Nu știu ce ar putea fi în capul de sub chipiu al celor doi, dar un exercițiu simplu de imaginație poate duce la concluzia că nimic important. Nu știu ce au acasă cei doi, dar mi-e milă. 

Ce au cei doi polițiști în pantalonii cu vipușcă nu mă interesează. În mod normal ar trebui să nu intereseze pe nimeni, dar domnii polițiști au făcut un exercițiu de exhibiționism pentru care ministrul lor, Gabriel Oprea se numește, cel cu partidul traseiștilor și al interesului național, ar trebui să dea afară pe cineva, ca exemplu. Nu cred că se va da afară pe sine însuși, ar fi prea de tot, deși gestul i-ar asigura suficiente procente care să-i ducă așa-zisul partid în partea profitabilă a pragului electoral. 

Poliția Română și-a făcut un titlu de glorie cu exemplarul ei de vitrină, târât cu mașina de un patron turc ușor beat. În Poliția Română există un număr remarcabil de polițiști decenți, inclusiv la Circulație – cine nu recunoaște asta uită cum era pe vremea Miliției sau n-a avut de a face cu polițiști din Bulgaria sau Ungaria. 

Dar Poliția Română le-a dat uniforme și unor maimuțoi care violează. Cere respect pentru instituție, dar instituția e reprezentată și de violatori precum cei din Călărași - aștept fotografii; nu semnez petiții penibile. 

Imaginea unei țări este dată de o multitudine de lucruri. În aceste zile, știrile care îngălbenesc ecranele televizoarelor sunt despre croaziera de lux a premierului în Statele Unite și împrejurimi, respectiv despre o serie de violuri de-o parte și de alta a țării. Nu am auzit de vreun violator în serie, ci de grupuri mai mari sau mai mici care violează o dată (au nevoie să fie cel puțin doi).

Noi știm că România nu e nici o țară de Ponta, nici una de violatori. Dar avem de a face cu ei. Ne deranjează, ne pun în pericol și nu știm cum să prevenim. Când totul pornește de la cei 7 ani de acasă (fără clasa pregătitoare) și cei minimum 12 de școală... 

2 comentarii:

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters