Pagini

luni, 18 ianuarie 2010

Burse pentru Excelenţă în Jurnalism

Jurnaliştii din Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, România şi Serbia se pot înscrie cu propuneri de cercetare pentru bursele pentru excelentă (Robert Bosch Stiftung şi Fundaţia Erste, în colaborare cu Balkan Investigative Reporting Network), ed. 4.

Tema de anul acesta: "TABU".

Participanţii sunt invitaţi să identifice, să exploreze şi să demistifice subiecte tabu, despre care nu se discută de obicei în presa din sud-estul Europei.

În fiecare an, zece jurnalişti sunt selectaţi prin intermediul unei competiţii deschise, pentru a primi finanţare şi sprijin profesional în vederea cercetării şi a redactării unui material pe un subiect de importanţă regională şi europeană.

Premii:
# o bursă de 2.000 de euro, indemnizaţie de călătorie (până la 2.000 de euro), program de şapte luni de dezvoltare profesională; oportunitatea de a călători în regiune pentru a realiza rapoarte detaliate, de importanţă regională şi europeană; training; articole publicate în întreaga Europă şi de a deveni membru al unei reţele în continuă dezvoltare care are în vedere excelenţa jurnalistică în Balcani.

# trei burse de 4.000/3.000/1.000 de euro.

Data limită pentru trimiterea aplicaţiilor este 1 martie 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters